Черешня містить у собі досить мало кислот, тому процес приготування цього вина трохи інший. Проте його смак вас здивує.

Буде смачно Замість кави чи чаю: топ напоїв на літо, які можна приготувати навіть без світла

Вино з черешень

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Черешню не мийте, але приберіть плодоніжки та кісточки.
  2. Викладіть ягоди в скляну банку, залийте холодною кип'яченою водою, щоб третина обсягу банки залишилась вільною.
  3. Закрийте кришкою і сховайте в тепле темне місце на 3 дні. Перемішуйте щодня по 3 – 4 рази.
  4. Потім процідіть рідину та відтисніть мезгу. Додайте цукор і лимонну кислоту. Надягніть на банку гумову рукавичку з отвором в одному з пальців для виходу вуглекислого газу. Приберіть в темне тепле місце на 2 – 3 тижні.
  5. Потім знову процідіть вино через марлю, складену кілька шарів, у банку. Знову надягніть рукавичку з отвором і лишіть в прохолодному темному місці ще на місяць.
  6. Далі на банку знову одягніть рукавичку і заберіть її тепер у темне прохолодне місце, де температура сягає близько 18 – 20 градусів, на місяць.
  7. Після цього процідіть вино та розлийте його по пляшках. Приберіть у темне прохолодне місце для зберігання.