Ситний борщ – це справжня насолода, відмовитися від якої практично неможливо. У кожної родини є власна варіація цієї страви, адже всі шукають рецепт, який наблизить результат до досконалості.

До речі Весь секрет – у фрикадельках: готуємо суп із курятиною за оригінальними рецептами

Звичайно, усі хочуть, аби його борщ був досконалим, і використовують для цього безліч секретів. Спеції, приправи та додатки – один з них, і аби не зіпсувати страву, варто керуватися переліком інгредієнтів, які точно матимуть лише позитивний вплив на страву.

Доволі популярною опцією є майоран. Він присутній у стравах, які репрезентують увесь світ, тож не варто сумніватися, додаючи його у борщ. Завжди доречним до борщу буде часник – його можна використовувати як у свіжому, так і у сушеному вигляді.

Додасть страві особливих ноток у духмяний перець, в якому відчуваються аромати гвоздики, мускатного горіха, кориці та багатьох інших рослин. Ніколи зайвим не буде і лавровий лист, без якого важко уявити будь-яку гарячу страву.

Важливе правило, про яке варто пам'ятати: приправляючи борщ, у жодному разі не можна кидати у каструлю всі спеції одразу. Духмяний перець, перець горошком та лавровий лист потрібно додавати на початку приготування. Часник, майоран та інші спеції потрібно додавати у процесі приготування, а солити та перчити страву краще після того, як вона буде готова.

Читайте також Коли хочеться гаряченького: смачний квасолевий суп з ковбасою

Якщо ви прагнете надати смаку борщу виразності, наприкінці можна спробувати додати дрібку цукру, оцет або лимонний сік. Втім, у цьому випадку варто бути обережним – ці смакові акценти можуть сподобатися не всім.