Євген Клопотенко пояснює: чим шкідливі фреші з фруктів

21 вересня 2023, 19:30
Читать новость на русском

Фреш – це свіжовичавлений сік, приготований зі свіжих фруктів. Як його вживати та коли цього краще не робити – пояснює Євген Клопотенко.

Фреш виготовляється зі свіжих і натуральних інгредієнтів без додавання консервантів або цукру. Він зазвичай має насичений смак та аромат.

Не пропустіть Яскраві акценти для улюбленого смаку: готуємо соуси до нагетсів та стріпсів "Легко!"

Що не так із фрешом

На думку Євгена Клопотенка, під час приготування фрешу ми викидаємо найкорисніші частини фруктів: шкірку та м’якоть, котрі містять клітковину. У результаті залишається невеликий відсоток вітамінів і дуже багато фруктози. Випити фреш – це наче скуштувати стік цукру, але з фруктовим смаком.

Який напій найкраще обрати / Фото unsplash

Такий напій дуже швидко підіймає рівень цукру в крові. Кулінар пояснює, що таким чином їсти хочеться тільки більше.

Чим замінити

Смузі – це відмінна альтернатива фрешам, оскільки вони зазвичай містять цілі фрукти або ягоди, а також можуть бути збагачені овочами чи зеленню. Вони більш корисні, адже не відціджуються.

Цей напій можна приготувати вдома зі свіжих інгредієнтів, слідуючи за власним уподобанням.

Пора подумати про зиму! Дізнайтеся як правильно сушити яблука.