Знання про те, чому банани чорніють та як їх зберегти свіжими, допоможе вам насолоджуватися цими смачними фруктами на повну. Використовуйте ці поради, щоб ваші банани залишалися смачними, а шкірка – яскраво-жовтою!

Це цікаво Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами

Чому банани чорніють: наукове пояснення

  • Етилен. Надміру достиглі або пошкоджені плоди виділяють гормон етилен, який прискорює процес дозрівання. Коли один банан починає дозрівати, він випускає більше етилену, що впливає на інші банани поряд.
  • Температура. Тепло сприяє прискореному дозріванню бананів. Тому, якщо вони зберігаються при підвищених температурах, швидше починають чорніти.
  • Вологість. Вологе середовище може сприяти розпаду бананів, зокрема, при зберіганні в закритих контейнерах або у пластикових пакетах.

Чудовий фрукт / Фото unsplash

Як зберегти банани свіжими

Не варто тримати перезрілі банани поруч зі свіжими. Вони випускають більше етилену, що може сприяти швидшому дозріванню інших бананів.

Жовті банани можна зберігати в холодильнику. Температура у холодильнику сповільнює дозрівання, але шкірка може зчорніти. Однак фрукт залишиться смачним. Розкладіть банани в такий спосіб, щоб вони не доторкалися один до одного.

Якщо бачите, що банани швидко чорніють, наріжте їх на кілька шматочків і поставте у морозильну камеру. Заморожені банани ідеально підходять для смузі та десертів.