Хотіли б приготувати вареники вдома, але боїтеся, що вони розваляться? А може, ви вже пробували, і під час приготування страви витекла вся начинка? Є проста відповідь, як цьому запобігти.
Не пропустіть Відпочинок без зайвої мороки: апетитна курочка з овочами
Як приготувати вареники, які не розвалюються
Вареники можуть розвалюватися як під час варіння, так і під час їх формування. Весь процес їх приготування може стати надзвичайно складним, якщо не звернути увагу на кілька важливих деталей.
Частою причиною того, що вареники розвалюються, є забагато борошна, використаного для посипання тіста. Велика кількість його додавання призводить до того, що тісто не хоче прилипати, і, відповідно, краї роз’єднуються в процесі приготування.
Смачні вареники / Фото pexels
Товсте тісто – ще одна причина злипання вареників. Його не тільки буде нелегко склеїти, але воно не сприйнятливе до змін навколишнього середовища під час приготування.
Як щодо начинки та води
До речі, про начинку – вареники теж розвалюються через її надлишок. Навіть дуже еластичне тісто не допоможе, якщо набити його до межі. Тому подбайте про те, щоб кількість використовуваної начинки було оптимальною.
Ще одна поширена помилка, кидати вареники в недостатньо нагріту воду. Це сприятиме тому, що тісто прилипне і розвалиться.