Ідеальне для родинного чаювання: рецепт казкового чорничного варення на пательні за 20 хвилин
3 липня 2024,
18:58
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaЩоб приготувати варення по-справжньому швидко, скористайтеся пательнею. Цей рецепт здивує вас смаком та швидкістю приготування.
Інгредієнти – найпростіші. Вам будуть треба лише свіжі ягоди, цукор і вода.
Варто спробувати Рецепт зі столітньою історією: готуємо київське сухе варення з полуниці
Варення з чорниць на пательні
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
– 7 склянок чорниці;
– 3,5 склянки цукру;
– 0,5 склянки води.
Приготування:
- Переберіть чорницю та промийте під проточною водою. Просушіть, після чого викладіть на пательню та поставте на середній вогонь.
- Поступово всипте цукор, помішуючи. Щоб чорниця не пригоряла, можна влити воду.
- Доведіть до кипіння, варіть ще 5 хвилин, після чого вимкніть плиту.
- Розлийте варення по стерилізованих банках та закрутіть стерилізованими кришками. Переверніть догори дном, закутайте в рушник і залиште до повного остигання. Зберігайте в темному, прохолодному місці.