Такий торт легко прикрасить будь-який святковий стіл. Проте він також підійде і до звичайного сімейного чаювання.

Варто спробувати Ідеальний рецепт, коли немає світла: готуємо повітряний десерт без випікання

Медовик з вишнями

  • Час: 3 години
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. Для тіста в сотейник відправте 2 яйця, 175 грамів цукру, 50 грамів масла. Перемішайте і поставте на плиту. Коли маса стане однорідною, а цукор повністю розчиниться, додайте 75 грамів меду. Знову вимішайте до однорідності. Доведіть до кипіння, а потім додайте соду. Маса почне пінитися та побіліє.
  2. Коли піна із соди зменшиться, просійте туди все пшеничне борошно. Замісіть однорідне тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 2 години.
  3. Потім сформуйте з тіста рулет, розріжте його на 8 частин і кожну викладіть на лист пергаментного паперу. Розкачайте до товщини 1 міліметр, виріжте кружечки діаметром 18 сантиметрів. Проколіть виделкою і відправте випікатися у розігріту до 170 градусів духовку на 5 хвилин.
  4. Для начинки 250 грамів вишень без кісточок змішайте з 50 грамами цукру. Поставте начинку на вогонь, закип'ятіть, після чого відправте її на сито чи друшляк і залиште до повного охолодження.
  5. Для крему змішайте сметану, вершки максимальної жирності, цукрову пудру та ванільний цукор. Збийте міксером спочатку на маленькій швидкості, а потім поступово її збільште.
  6. Складіть торт. Викладіть перший корж, змажте його достатньо великою кількістю крему, викладіть зверху вишні та накрийте другим коржем. Змажте його кремом і посипте подрібненими волоськими горіхами. Змажте таким чином усі коржі торта, почергово висипаючи вишні та горішки. Прикрасьте верхній корж та бокові стінки торта кремом. Залиште на ніч в холодильнику.