Такий мармелад є ідеальним доповненням до сиру. Кількість цукру залежить від солодкості яблук: до кислих яблук варто додати більше солоду. У каструлю з яблуками можна покласти шматочок кориці, якщо ви полюбляєте її аромат.

Цікаво Вечеря ресторанного рівня за 2 хвилини: як поєднати готові страви від LaStrava

Рецепт яблучно-кавового джему

Час: 90 хвилин
Порцій: 2 літрові банки

Прекрасне поєднання / Фото prakty kulinarni

Інгредієнти:

  • 1,2 кілограма яблук;
  • 350 грамів цукру;
  • 6 – 7 чайних ложок свіжозмеленої кави;
  • 1 лимон.

Приготування:

  1. Насипте каву в чашку, залийте окропом. Дайте настоятися 5 хвилин. Потім пропустіть напій через дрібне ситечко.
  2. Натріть цедру лимона та видавіть сік.
  3. Яблука очистіть і наріжте невеликими шматочками (можна натерти на крупній тертці). Покладіть в каструлю, додайте цукор, каву, лимонний сік і лимонну цедру.
  4. Варіть приблизно 35 – 45 хвилин. Якщо яблука виділили багато соку, цей час потрібно збільшити і прогріти кілька хвилин на сильному вогні, помішуючи, щоб не підгоріло.
  5. Якщо шматочки яблук занадто великі і ви хочете отримати ідеально однорідну консистенцію, збийте все ручним блендером. Якщо після закінчення цього часу мармелад стане занадто рідким, варіть його довше, щоб випарувалася зайва вода.
  6. Перекладіть страву в банки, закрутіть кришкою і пастеризуйте, як інші консерви (нагріваючи в каструлі з водою або в духовці). Якщо ви використовуєте джем відразу, дайте йому охолонути і поставте в холодильник на 4 – 5 днів.