Варто зауважити, що дочка Івана Франка, Ганна Ключко-Франко, розповідала, що головним кредо кулінарії франкового дому було не лише смачно і поживно нагодувати велику родину, а й забезпечити атмосферу любові, навчити турботи про всіх членів родини та зміцнити взаємини.

Тому кухня була для всіх – вхід до неї нікому не був заборонений. Часто й сам Іван Франко готував ранкову каву чи варив кулешу. Також він любив на десерт варити компот.

Варто спробувати Монастирська хатинка: готуємо торт, який просто танутиме в роті

Давній перепис дактилевого пирога

  • Час: 20 хвилин + 3 години
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. З фініків витягніть кісточки та поріжте на тонкі смужки.
  2. Горіхи посічіть, а білки збийте до піків, поступово всипаючи цукор.
  3. Додайте горіхи, фініки, цедру і сік лимона та легко перемішайте.
  4. Викладіть на деко вафлі, а зверху рівномірно розподіліть білкову масу.
  5. Сушіть у духовці при температурі 100 градусів 3 години. Коли вистигне поріжте ножем змоченим у гарячій воді.