Тетеря готується з пшона. Для заправки можна також взяти масло і за бажанням додати часник, підсмажену до золотистого кольору цибулю, свіжий кріп, зелену цибулю, домашній сир, чи терту моркву.

Варто спробувати Смажена картопля по-іспанськи: приготуйте тортилью – ця страва здивує вас простотою та смаком

Тетеря

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Пшоно дуже добре помийте, залийте двома склянками води та готуйте в закритому горщику на маленькому вогні 25 хвилин після закипання.
  2. Гречане борошно залийте двома склянками води та розколотіть до рідкого тіста, як на млинці.
  3. До приготованого пшона в горщик додайте гречане тісто, вимішайте, закрийте горщик і готуйте на маленькому вогні ще 15 хвилин.
  4. Готову тетерю заправте олією. ЇЇ можна подавати зі шпундрою, свіжими та тушкованими овочами, зеленню, м'ясом та рибою.