Поєднання сметанного крему та вишень – просто фантастичне. Окрім того, цей торт має незвичний вигляд.

Варто спробувати Готуємо ідеальні шоколадні мафіни з вишнями: простий рецепт із секретом

Торт "Монастирська хатинка"

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 10

Приготування:

  1. З'єднайте сухі інгредієнти, окрім цукру. Масло натріть прямо в борошно.
  2. Додайте до сметани цукор, перемішайте та з'єднайте разом з маслом і борошном. Швидко вимішайте тісто і відправте його в холодильник на 30 хвилин.
  3. Тим часом до вишень додайте цукор. Поставте на середній вогонь. Коли вишні розтануть, сік з них вилийте на крохмаль, перемішайте і додайте до вишень. Варіть на слабкому вогні до загущення. Далі охолодіть та накрийте плівкою в контакт.
  4. Тісто розділіть на 3 частини. Кожну гарно розкачайте і наріжте смужки шириною 8 сантиметрів, які теж розкачайте.
  5. Викладіть на кожну начинку, заліпіть краї та викладайте на деко швом до низу. Випікайте при температурі 200 градусів 20 – 22 хвилини.
  6. Усі інгредієнти для крему збийте до піків. Зберіть торт у вигляді хатинки та поставте на ніч у холодильник для стабілізації.