Для королівської родини Даррен МакҐрейді готував понад 11 років, а для принцеси Діани – 4 роки. Хто, як не він, знає всі таємниці та особливості харчування королівської родини й самої Єлизавети II?

Читайте також Здоровий стритфуд: як шаурма мережі Döner Market від МХП підкорює українських споживачів

Отже, Даррен МакҐрейді – про свої враження від роботи на королеву та про харчування монаршої сім'ї.

Даррен
Даррен Макґрейді / Фото Хелло

Робота на королеву була неймовірною, але працівники кухні завжди стоять в останню чергу. Спочатку собаки, потім коні, потім кухарі на кухні,
– відзначив шеф-кухар.

Даррен Макґрейді не приховує, що у Букінгемському палаці досі використовують посуд кінця 1800-х років. На ньому є позначка "VR" – для Вікторії Регіни.

Улюблений торт Єлизавети II

Не секрет, що саме шоколадний торт Даррена МакҐрейді є одним з улюблених десертів королеви. До речі, його рецепт ви можете знайти тут.

Єлизавета
Єлизавета II / Фото live journal

Шеф-кухар пригадав, що це був той торт, який повертався до королівської їдальні знову, і знову, і знову, доки не закінчувався.

Вона знала, коли не вистачало шматочка. Одного разу, один із шеф-кухарів насправді з'їв половину торта, і це було приблизно так: "Тьфу, королева буде знати", тож нам довелося зробити ще один пиріг. Ніхто не знав!, – відзначив Даррен МакҐрейді.

Діанині ранки

Після розлучення принцеси Діани з принцом Чарльзом, шеф-кухар повністю змінив кулінарну книгу Букінгемського палацу, адже вона почала активно займатися спортом та стежила за своїм харчуванням.

Вона тренувалася в тренажерному залі три дні на тиждень. Діана сказала: "Даррен, ти подбаєш про всі жири, а я про вуглеводи в тренажерному залі". Мені довелося переписати книгу Букінгемського палацу і почати готувати здорові рецепти для принцеси, – пригадав Даррен.

А от принц Гаррі полюбляв смажену курку з картоплею. Для принцеси Діани шеф-кухар кидав картоплю в яєчний білок і паприку та запікав.

Діана
Принцеса Діана і її сини / Фото Домос

Я сумую за принцесою Діаною. Я сумую за тим, коли вона заходила на кухню. Мені не вистачає цього заразного сміху, – відзначив Даррен МакҐрейді.

Даррен
Шеф-кухар з фото принцеси Діани / Фото live journal

Служіння для Королівської родини було не простим для Даррена МакҐрейді, але ті часи він точно запам'ятав на довгі літа.

Про особливості харчування Єлизавети II та про її щоденний раціон читайте тут.