Хумус прийшов до нас із Близького Сходу. Для жителів Ізраїлю та арабських країн він є практично щоденною стравою. Популярність хумусу в Україні легко пояснити: ми завжди любили різноманітні паштети, тож і східна варіація органічно поповнила наше меню.

Цікаво Готуємо курячі крильця на вечерю: три рецепти за 20 хвилин

Хумусом можна снідати й обідати, подавати його на вечерю і як перекус. Ідеальне рішення на всі випадки життя!

Рецепт класичного хумусу від Євгена Клопотенка

Час: 4 години 20 хвилин

Порцій: 2

Універсальна закуска / Фото Pexels

Інгредієнти

  • 250 грамів нуту;
  • 2 – 3 зубчики часнику;
  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • ⅓ чайної ложки зіри;
  • 3 столові ложки тахіни (кунжутної пасти);
  • 3 – 4 столові ложки оливкової олії.

Приготування

  1. Проимваємо нут під проточною водою кілька разів. Після цього замочуємо його на 3 – 4 години, в ідеалі – на ніч. Завдяки цьому він швидше звариться.
  2. Варимо нут у підсоленій воді до готовності. Перевірити його на готовнсть легко: при натисканні горох повинен розплющитися.
  3. Зливаємо воду з нуту в окремий посуд, згодом з її допомогою ми зможеом регулювати консистенцію хумусу.
  4. Додаємо до нуту пасту тахині, роздавлені зубчики часнику, сіль та сік лимона. Потім кладемо зіру та додаємо оливкову олію.
  5. Перекладаємо все у чашу блендера і подрібнюємо до гладкої однорідної консистенції. Смак регулюємо сіллю та соком лимона, а консистенцію – водою з вареного нуту.
  6. Тепер нут можна подавати до столу, при подачі варто окропити його оливковою олією.

Смачного!