Український борщ з качкою і квашеною капустою за рецептом українського шеф-кухаря та ведучого кулінарних шоу Алекса Якутова стане справжнім відкриттям навіть для найвибагливіших гурманів. До першої страви кухар також додав квашену капусту, яка не тільки додала особливої кислинки страві, а й доповнила її ароматом.

Читайте також На мангалі, в духовці та на сковорідці: 3 способи приготування курячих гомілок на будь-який смак

А ви знали, що перша задокументована згадка про борщ була близько 500 років тому? На його честь називають
міста й відкривають монументи. Так, приміром, на Тернопільщині є містечко Борщів, а два роки тому на Житомирщині поставили перший в Україні пам’ятник борщу. Український борщ входить до культурної спадщини ЮНЕСКО.

Рецепт українського борщу з качкою та квашеною капустою

  • Час: 4 години
  • Порції: 8

Приготування:

  • Зрізаємо з тушки качки зайвий жир. У розігріту духовку відправляємо качку на 15 хвилин, аби вона запеклася. Температура в духовці повинна бути максимальною.
  • Вливаємо холодну воду у велику каструлю та відправляємо на середній вогонь. Кладемо качку та доводимо до кипіння. Зливаємо першу воду та промиваємо каркас.
  • Знову вливаємо холодну воду, кладемо каркас качки. Додаємо імбир, перець, часник, лавровий лист, розмарин, чебрець, нарізаний кріп без зелені й зелені яблука. Коли все закипить, зменшуємо вогонь до слабкого, щоб ледь-ледь кипіло, і залишаємо варитися протягом трьох годин.
  • Нарізаємо соломкою буряк, моркву, корінь петрушки, стебло селери, цибулю та болгарський червоний перець. Розігріваємо сковорідку з олією.
  • Спочатку обсмажуємо буряк, моркву, цибулю, корінь петрушки протягом кількох хвилин. Потім додаємо перець і стебло селери. Тушкуємо овочі постійно помішуючи. Додаємо помідори й знову перемішуємо.\
  • Додаємо в сковорідку цукор та сіль. Зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 1,5 – 2 годин, поки вариться бульйон.
  • Коли мине три години, дістаємо з води каркас качки, яблука, часник і всі спеції. Залишаємо тільки бульйон. Він має бути прозорим, насиченим, трохи солодким та з легкою кислинкою.
  • Коли овочі протушкувалися, додаємо соус кімчі й перемішуємо.
  • Нарізаємо картоплю, відправляємо її в бульйон і варимо до повної готовності. Після цього додаємо овочеву засмажку.
  • Добре відтисніть квашену капусту, кладемо її в каструлю.
  • Готовий борщ подаємо зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню.

Смачного!