Що приготувати, щоб здивувати маму: святкове меню з доступних продуктів
11 травня 2024,
23:29
Читать новость на русском
День матері – особливий час, коли ми висловлюємо свою любов і вдячність найважливішій жінці у нашому житті. Не може бути кращого способу відзначити цей день, ніж приготувати смачні страви.
Приготування їжі для мами – один із найщиріших способів висловити свою вдячність, інформує Смачно 24. Це не обов’язково має бути дорого чи надто складно, аби підкреслити особливість моменту. Ось три простих, смачних і бюджетних рецепта, якими можна здивувати і потішити маму.
До теми Потіште найріднішу на День матері: рецепти тортів, які їй точно сподобаються
Салат з куркою
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
– 300 грамів курячого філе;
– 1 пучок салату;
– 10 помідорів чері;
– 1 огірок;
– 1 червона цибуля;
– 50 грамів жовтого сиру;
– спеції до смаку;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 чайна ложка меду;
– 1 чайна ложка гірчиці.
Приготування:
- Посоліть і поперчіть куряче філе. Розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте курку до готовності, приблизно по 5 – 7 хвилин з кожного боку.
- Дайте м'ясу трохи охолонути, а потім наріжте його смужками або кубиками.
- Вимийте та висушіть листя салату.
- Наріжте їх на бажані шматочки. Огірок наріжте тонкими скибочками або півкільцями, чері розріжте навпіл, а червону цибулю – тонкими півкільцями.
- У невеликій мисці змішайте спеції, оливкову олію, лимонний сік, мед і гірчицю. Ретельно перемішайте, доки соус не стане однорідним.
- Велику миску заповніть листям салату, додайте нарізану курку, огірок, чері, і цибулю.
- Полийте все підготовленим соусом і акуратно перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно покрились заправкою.
- Подавайте салат відразу, посипавши зверху тертим сиром.
Домашня піца з ковбасою
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
для тіста:
– 250 грамів борошна;
– 150 мілілітрів теплої води;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 чайна ложка сухих дріжджів;
– пів чайної ложки солі;
– пів чайної ложки цукру;
для начинки:
– 100 грамів ковбаси;
– 200 грамів томатного соусу;
– 200 грамів моцарели;
– 1 цибулина;
– орегано до смаку.
Приготування:
- У великій мисці змішайте теплу воду, дріжджі, цукор і сіль. Залишіть на 5 хвилин, поки дріжджі не активуються.
- Додайте оливкову олію і поступово всипайте борошно, перемішуючи до формування тіста.
- Вимісіть тісто на стільниці, посипаній борошном, впродовж 5 – 7 хвилин, поки воно не стане еластичним.
- Покладіть тісто у змащену олією миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб тісто підійшло.
- Розігрійте духовку до градусів.
- Ковбасу наріжте на скибочки, цибулю напівкільцями. Моцарелу натріть на терці
- Розкачайте тісто у круглу форму товщиною приблизно 0,5 сантиметра і викладіть на деко, застелене пергаментним папером.
- Рівномірно розподіліть томатний соус по тісту, залишаючи невеликі краї.
- Посипте половину сиру моцарела, викладіть ковбасу та цибулю, а потім зверху решту сиру.
- Посипте орегано для додаткового аромату.
- Випікайте в духовці 15 – 20 хвилин, або доки краї піци не стануть золотистими та хрусткими.
- Дістаньте піцу з духовки, дайте їй трохи охолонути і наріжте на порційні шматки.
Шоколадний брауні
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
– 175 грамів вершкового масла;
– 225 грамів чорного шоколаду;
– 200 грамів цукрової пудри;
– 3 середніх яйця;
– 65 грамів борошна;
– 50 грамів горіхів.
Приготування:
- Розігрійте духовку до градусів.
- Змастіть маслом форму для торта діаметром і вистеліть папером для випічки.
- Помістіть шоколад, а також масло та цукор у каструлю з товстим дном і обережно нагрівайте, час від часу помішуючи, поки він не розтане. Залиште остигати.
- Жовтки збийте разом з шоколадною сумішшю, потім додайте борошно, горіхи та решту шоколаду.
- Збийте яєчні білки, поки вони не утворять м’які піки, потім обережно, але ретельно додайте їх до шоколадної суміші.
- Вилийте в підготовлену форму і запікайте в центрі духовки приблизно 35 – 40 хвилин до утворення скоринки зверху.
- Дайте охолонути, потім проведіть ножем по краях і вийміть з форми.
- Посипте цукровою пудрою і подавайте теплим із заварним кремом чи морозивом або холодним із вершками.