Деруни з кабачків: як правильно приготувати, щоб вони не потекли
7 серпня 2024,
13:38
Читать новость на русском
Ось ідеальний рецепт кабачкових дерунів, який точно стане улюбленим. Вони неймовірно прості у приготуванні, ніжні і ароматні – справжній делікатес, який варто спробувати!
Влітку ніхто не хоче довго стояти біля плити. Великий плюс цієї страви у тому, що вона готується дуже просто і швидко. Рекомендуємо приготувати такі кабачкові оладки на обід або полуденок.
До теми Чому найкраще використовувати молоді плоди: як приготувати кабачкову ікру на зиму
Деруни з кабачків
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 6
– 1 кілограм кабачків;
– 8 великих столових ложок пшеничного борошна;
– 1 цибулина;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 0,5 чайної ложки чорного перцю;
– 2 яйця;
– олія для смаження.
Приготування:
- Молоді кабачки помийте, обсушіть ножем, зріжте кінчики і наріжте дрібніше.
- Потім кожен шматочок разом зі шкіркою і насінням натріть на овочевій тертці.
- Посоліть натерті кабачки, ретельно перемішайте і злити зайву воду, що утворилася від солі.
- До підготовлених тертих кабачків додайте цілі яйця, перець, нарізану товстими кубиками цибулю і просіяне борошно.
- Все ретельно перемішайте, поки кабачки та додані інгредієнти не з’єднаються.
- У сковороду налийте олію, щоб вона покрила дно та розігрійте.
- У розігріту пательню викладіть дві столові ложки кабачкового тіста та обсмажте деруни на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки.
- Подавайте гарячими зі сметаною.