Укр Рус
16 жовтня, 21:13
2

Новий смак та консистенція: секретний інгредієнт, за який ваші деруни хвалитимуть як ніколи

Основні тези
  • Деруни – популярна страва серед українців, яку можна покращити новим інгредієнтом.
  • Достатньо одного дешевого компонента, щоб страва заграла новими фарбами. 

Хрусткі деруни – одна з улюблених страв українців незалежно від сезону. І достатньо маленького експерименту, щоб вони засмакували по-новому.

Хрусткі картопляні деруни можуть бути ще смачнішими та соковитішими всередині. Який інгредієнт потрібно додати – розповідає 24 Канал з посиланням на портал Smakosze

До речі Предки нею пишалися: як приготувати неймовірно соковиту душенину

Який інгредієнт покращить смак дерунів? 

Елементарна терта морква – це той інгредієнт, з яким ваші деруни смакуватимуть на якісно новому рівні. При контакті з гарячою пательнею вона карамелізується, надаючи дерунам хрусткості та блискучості. 

Улюблені деруни / Скриншот з відео

Водночас морквяний сік збереже вологість серединки, тож страва вийде просто ідеальною. 

А насолодитися улюбленими дерунами з морквою пропонуємо за рецептом порталу Cookpad

Рецепт дерунів з морквою 

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 2

Інгредієнти
– 4 великі картоплини;
– 1 середня морквина;
– 1 яйце;
– сіль та перець до смаку;
– 1 зубчик часнику;
– 1 цибулина.

Приготування

  1. Почистіть картоплю, цибулю, моркву та часник. Натріть усе за допомогою електром’ясорубки з насадкою для овочів або скористайтеся дрібною терткою.
  2. Перекладіть натерту масу у сито, підставте під нього миску й залиште на кілька хвилин, щоб стекла зайва рідина.
  3. Рідину, яка зібралася, акуратно злийте, а крохмаль, що осів на дні, поверніть до овочевої маси.
  4. Додайте яйце, посоліть, поперчіть, за бажанням приправте улюбленими спеціями чи сухими травами. Добре перемішайте.
  5. Розігрійте сковорідку з олією.
  6. Викладайте ложкою деруни, обсмажуйте їх спочатку на середньому вогні до появи золотистої скоринки, потім зменште вогонь і досмажуйте по кілька хвилин з кожного боку до готовності.

Смачного!

Страва на кожен день 

  • Поки триває сезон грибів – насолодіться підливкою з білих грибів, лише аромат якої зводить з розуму. 

  • Вона чудово доповнить будь-який гарнір, і навіть не доведеться готувати щось з м'яса.