Ця підливка стане для вас універсальним рішенням на всі випадки життя. З яким би ви гарніром її не подали – все одно вийде так смачно, що й можна обійтися без мʼяса. 24 Канал пропонує зберегти гуцульський рецепт з фейсбуку "Кулінарні рецепти".

Читайте також Спробуєте його лише раз – і готуватимете тільки так: чому усі так люблять фінський вінегрет

Як зробити підливу з білих грибів по-гуцульськи?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів;
– 500 мілілітрів води;
– 1 велика цибуля;
– 200 мілілітрів сметани;
– 2 – 3 столові ложки соняшникової олії або вершкового масла;
– 1 столова ложка борошна;
– 1 лавровий листок;
– сіль та перець до смаку;
– зелень для подачі.

Приготування:

  1. Свіжі білі гриби добре промийте та очистіть від сміття. Великі екземпляри наріжте шматочками.
  2. У каструлі закип’ятіть воду, додайте лавровий лист і трохи солі. Опустіть гриби у киплячу воду та варіть 15 – 20 хвилин на середньому вогні.
  3. Потім відкиньте їх на друшляк, а грибний відвар процідіть і залиште – він знадобиться для підливи.
  4. На сковороді розігрійте олію або вершкове масло. Додайте дрібно нарізану цибулю та обсмажте до золотистого кольору.
  5. Покладіть відварені гриби й обсмажуйте ще 5 – 7 хвилин, щоб посилити аромат.
  6. Додайте до грибів борошно й швидко перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
  7. Влийте приблизно 500 мілілітрів грибного бульйону та добре розмішайте.
  8. Коли підлива почне закипати, додайте сметану або вершки, посоліть і поперчіть до смаку.
  9. Готуйте ще 5 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи.
  10. Готову грибну підливу посипте свіжою зеленню.

А також можна скористатися простим та зрозумілим рецептом з TikTok tastystories.feed.

Як зробити грибну підливу: відео

Цікаве відкриття

  • Колись українських козаків у трактирах частували не борщем та варениками.

  • На українських теренах були поширеними каракатиці та устриці.