Як приготувати пана-коту: рецепт Марко Черветті

15 лютого 2021, 14:55
Читать новость на русском

Відомий італійський шеф-кухар Марко Черветті розповість як правильно готувати найсмачніший десерт з вершків – пана-коту.

Пана-кота у перекладі з італійської – "варені вершки". Традиційний десерт походить із північного регіону П'ємонт в Італії. Пудинг готують з додаванням вершків, ванілі, цукру, желатину або агар-агару, який подають з ягідним, карамельним, шоколадним сиропами.

Читайте також Печиво з шоколадною крихтою: рецепт від Джеймі Олівера

Рецепт пана-коти

Інгредієнти:
– 800 мілілітрів вершків 30%;
– 130 грамів цукру;
– агар-агар (1 грам на 100 мілілітрів вершків);
– кориця мелена;
– 60 грамів ожини;
– 60 грамів малини;
– 60 грамів лохини.
  1. Для приготування десерту у каструлю вилийте вершки, додайте 100 грамів цукру агар-агар. Варіть на маленькому вогні декілька хвилин, доведіть до кипіння, помішуючи до однорідної консистенції.
  2. Форми присипте корицею, вилийте крем, залиште для охолодження. Відправте на декілька годин у холодильник.
  3. Для приготування ягідного сиропу, помийте ягоди, викладіть на пательню, додайте 30 грамів цукру, перемішайте, готуйте декілька хвилин.
  4. Викладіть десерт з форми на тарілку, задекоруйте ягідним соусом. Смачного!

Рецепт пана-коти від Марко Черветті у відео: