Укр Рус
28 листопада, 08:32
2

Чотири інгредієнти та 20 хвилин: рецепт різдвяної ялинки з нутеллою

Основні тези
  • Різдвяна ялинка виготовляється з листкового тіста, шоколадного крему з нутеллою, яйця та цукрової пудри.
  • Це чудовий десерт, який потішить господинь легкістю, а гостей – улюбленим смаком.

Святкова ялинка з листкового тіста – простий рецепт, який виглядає ефектно та точно приверне увагу гостей. Вона смачна, дуже красива й готується без зайвих рухів.

Таку випічку можна зробити навіть перед самим приходом друзів, пише 24 Канал з посиланням Fajne gotowanie. Смачна ялинка створить настрій ще до того, як її розламають на хрусткі солодкі “гілочки”.

Цікаво Десерт без випічки та метушні: як приготувати "Польську Хатку Пухатку", яка підкорила мережу 

Як приготувати ялинку з листкового тіста? 

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій:

Інгредієнти
– 550 грамів листкового тіста; 
– 150 грамів шоколадного крему з нутеллою; 
– 1 яйце; 
– 10 грамів цукрової пудри.

Ідеальний десерт на свята / Фото Fajne gotowanie 

Приготування: 

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Розкладіть один лист листкового тіста та намастіть його нутеллою – накрийте другим листом.
  3. Виріжте з цієї заготовки великий трикутник у формі ялинки, щоб коротка сторона стала основою.
  4. З обох боків зробіть однакові надрізи, залишивши посередині цілу смужку тіста завширшки приблизно 3 сантиметри.
  5. Перекладіть ялинку на деко, застелене папером.
  6. Кожну бічну смужку обережно скрутіть – так вийдуть гілочки. Із зайвого тіста виріжте формочкою печиво та одну зірку для верхівки. Покладіть її на ялинку.
  7. Змастіть тісто збитим яйцем і випікайте 15 – 20 хвилин, доки не підрум’яниться.
  8. Коли випічка охолоне, посипте її цукровою пудрою – і використайте всі обрізки разом із ялинкою, нічого не викидаючи.

Що не можна робити з листковим тістом? 

Не варто насильно розділяти заморожене тісто – спочатку необхідно його розморозити, зазначає Recepedia. Поспішаючи, ви ризикуєте зруйнувати ніжні шари. 

Не забувайте розкачувати листкове тісто – нехтування цим кроком може призвести до нерівномірної товщини випічки.

Що ще солодкого приготувати?