Від 2001 року з ініціативи Продовольчої й сільськогосподарської організації ООН святкують – Всесвітній день молока (World Milk Day). Ця традиція популяризації продукту поширена у багатьох країнах світу.

Користь молока

Молоко — унікальний продукт, створений природою. Це джерело вітамінів, кальцію, мікроелементів для дорослих і дітей.

Молоко використовують безпосередньо в їжу, для приготування перших, других страв, для хлібопекарської випічки, кондитерських виробів та десертів.

Читайте також Тарілка здорового харчування: як їсти щодня, щоб залишатися здоровим

До вашої уваги три рецепти простих десертів, які легкі у приготуванні. Якщо не вживаєте молоко – замініть на будь-яке безлактозне – кокосове, мигдальне, вівсяне.

Молоко/ Фото Pexels

Манговий десерт з насінням чіа

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 2 – 3
  • Калорійність на 100 грамів: 162
  1. Манго ретельно помийте, почистіть, наріжте кубиками.
  2. Насіння чіа залийте молоком, залиште на 30 хвилин. Чим довше часу – пудинг буде густішим.
  3. Викладіть у склянки, задекоруйте кубиками манго.

Десерт з насінням чіа та манго/ Фото Unsplash

Ванільний пудинг з полуницею

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 141
  1. Полуницю ретельно помийте, почистіть від хвостиків, наріжте скибочками.
  2. Рис ретельно помийте, у каструлі з окропом відваріть протягом десяти хвилин, зцідіть воду.
  3. У каструлю викладіть рис, додайте молоко, варіть на повільному вогні протягом 10 – 12 хвилин, помішуючи. Зніміть з вогню.
  4. Частину полуниці подрібніть у блендері до стану пюре, додайте цукор, ванільний цукор, перемішайте.
  5. Розподіліть пудинг у склянки, зверху додайте полуничне пюре, відправте у холодильник на одну годину.
  6. Перед подачею задекоруйте скибочками полуниці.

Пудинг з полуницею/ Фото Unsplash

Читайте також Як приготувати лате з пінкою в домашніх умовах: простий рецепт без кавоварки

Пудинг "Крем-карамель"

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 4 – 5
  • Калорійність на 100 грамів: 145
  1. Форми для випікання змастіть вершковим маслом
  2. У каструлю викладіть цукор, поставте на вогонь, нагрійте до розтанення цукру, додайте воду, перемішайте. Розлийте на дно у форми.
  3. У каструлі змішайте молоко з вершками, поставте на вогонь, додайте ванільний цукор, перемішайте, доведіть до кипіння, але не треба кип'ятити.
  4. Окремо перемішайте у мисці яйця з цукром, влийте молоко з вершками, перемішайте до однорідної консистенції. Влийте у форми.

Десерт "Крем-карамель" / Фото Unsplash

  1. Форми поставте у більшу форму для випікання, на дно влийте гарячу воду.
  2. Розігрійте духовку до температури 160 градусів, відправте запікатись протягом 40 – 45 хвилин. Дістаньте з духовки, залиште для охолодження.
  3. Залиште у холодильник на 5 – 6 годин.
  4. Готовий десерт переверніть, викладіть на тарілку. Смачного!