Такі гомілки точно сподобаються тим, хто любить тільки відбірне м’ясо. Особливо оцінять цю страву діти, яким часто не подобається їсти курятину зі шкіркою. Увесь секрет у правильній підготовці гомілок.

Читайте також Просте рішення для вечері в родинному колі – гомілки з рисом у духовці

Згідно із рецептом, перед запіканням варто зняти з гомілок шкіру. Таким чином м'ясо краще пропечеться, а енергетична цінність страви зменшиться із 216 до 172 кілокалорій. Тож якщо ви ретельно рахуєте калорії у щоденному раціоні, гомілки у вершковому соусі – ідеальний вибір на кожен день.

Якщо ж хочете уникнути зайвих клопотів, тоді віддавайте перевагу заздалегідь підготовленому м'ясу. Так, піклуючись про покупців, ТМ "Наша Ряба" пропонує курячі гомілки без шкіри. До слова, це єдиний виробник на українському ринку, який виготовляє продукцію в настільки зручному форматі.

Тож головний інгредієнт є, а як його смачно приготувати – ділимось у рецепті.

Гомілки без шкіри у вершковому соусі: покроковий рецепт

Час приготування: 55 хвилин
Порції: 3

Подача запечених гомілок у вершковому соусі / Фото Shutterstock

Приготування

  1. Змастіть олією форму для запікання та перемістіть у неї гомілки без шкіри.
  2. Розігрійте пательню з 1 ложкою олії. Всипте туди порізані середніми кубиками цибулю та печериці.
  3. Смажте їх упродовж 6 хвилин, після цього додайте 2 розчавлені зубчики часнику та дрібку солі. Готуйте на середньому вогні до повної готовності (гриби та цибуля мають бути м’якими).
  4. Перекладіть підсмажені гриби із цибулею у форму до гомілок.
  5. Влийте 250 мілілітрів вершків, додайте ще 1 дрібку солі та перець до смаку. Щоб страва мала особливий пряний смак, помістіть у форму для запікання 2 гілочки чебрецю.
  6. Запікайте курячі гомілки із вершковим соусом 45 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Викладіть готові гомілки на тарілки разом із вершковим соусом. Прикрасьте гілочкою базиліку.

Смачного!