Особливо оцінять цей десерт шанувальники шоколаду. У нього яскравий, насичений смак какао й ніжна, волога структура. Брауні-капкейки просто тануть у роті!
Читайте Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Регулювати їхній смак можна, додаючи більше або менше какао. І готуються вони напрочуд легко: з рецептом упорається навіть дитина.
Рецепт брауні-капкейків
Час: 1 година
Порцій: 2
Душевний десерт / Фото Unsplash
Інгредієнти:
- масло вершкове – 200 г;
- темний шоколад – 180 г;
- яйця – 6 шт.;
- цукрова пудра – 400 г;
- какао – 20 г;
- пшеничне борошно – 200 г;
- сіль – 0,5 г.
Приготування:
- Наріжте масло кубиками, а шоколад розламайте на маленькі шматочки.
- У каструлі на малому вогні розтопіть вершкове масло.
- Як масло повністю розтопиться, додайте в нього подрібнений шоколад і час від часу перемішуйте.
- Коли шоколад розійдеться в маслі, зніміть каструлю з вогню й дайте масі трохи охолонути.
- У великій мисці збийте на піну яйця з цукровою пудрою.
- Маленькими порціями додайте в яєчну піну шоколадно-масляну масу й ретельно все розмішайте.
- З’єднайте всі сухі інгредієнти: какао, борошно та сіль.
- За допомогою міксера змішайте вологі та сухі інгредієнти в однорідну масу.
- Змастіть форми для капкейків маслом і наповніть їх тістом.
- Відправте капкейки до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки приблизно на 25 хвилин.