Особливо оцінять цей десерт шанувальники шоколаду. У нього яскравий, насичений смак какао й ніжна, волога структура. Брауні-капкейки просто тануть у роті!

Читайте Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Регулювати їхній смак можна, додаючи більше або менше какао. І готуються вони напрочуд легко: з рецептом упорається навіть дитина.

Рецепт брауні-капкейків

Час: 1 година
Порцій: 2

Душевний десерт / Фото Unsplash

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 200 г;
  • темний шоколад – 180 г;
  • яйця – 6 шт.;
  • цукрова пудра – 400 г;
  • какао – 20 г;
  • пшеничне борошно – 200 г;
  • сіль – 0,5 г.

Приготування:

  1. Наріжте масло кубиками, а шоколад розламайте на маленькі шматочки.
  2. У каструлі на малому вогні розтопіть вершкове масло.
  3. Як масло повністю розтопиться, додайте в нього подрібнений шоколад і час від часу перемішуйте.
  4. Коли шоколад розійдеться в маслі, зніміть каструлю з вогню й дайте масі трохи охолонути.
  5. У великій мисці збийте на піну яйця з цукровою пудрою.
  6. Маленькими порціями додайте в яєчну піну шоколадно-масляну масу й ретельно все розмішайте.
  7. З’єднайте всі сухі інгредієнти: какао, борошно та сіль.
  8. За допомогою міксера змішайте вологі та сухі інгредієнти в однорідну масу.
  9. Змастіть форми для капкейків маслом і наповніть їх тістом.
  10. Відправте капкейки до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки приблизно на 25 хвилин.