Все через одну помилку: чому домашні закрутки можуть стати небезпечними

3 липня 2024, 19:57
Читать новость на русском

Джерело:

Pysznosci

Домашня консервація – чудовий спосіб зберегти продукти на зиму. Такими методами користувалися ще наші бабусі.

Щоб всі закрутки були безпечними для споживання, слід знати кілька правил. Обов'язково треба дотримуватися рецептів та не пропускати жодного інгредієнта, стерилізувати банки та обирати лише свіжі фрукти та овочі.

До теми Для святкового столу та зустрічі з друзями: простий рецепт вишневої наливки

Правила безпечної консервації

Найперше треба пам'ятати про правильне зберігання та підготовку продуктів.


Така смакота на зиму / Фото unsplash

Є кілька важливих порад:
– обов'язково слід ретельно мити руки, стільницю та інструменти;
– використовувати свіжі та неушкоджені овочі чи фрукти – вони також повинні бути зрілими;
– приготувати консерви за рецептурою з відповідною кількістю інгредієнтів;
– стерилізувати слід і банки, і кришки;
– стерилізувати протягом 30 хвилин або тричі з інтервалом у двадцять чотири години;
– щільно закоркуйте банки та поставте догори дном в темне місце;
– не забувайте наклеїти етикетку з датою створення.

Чистота є ключовою. Перш ніж почати щось робити, вам потрібно очистити робочу поверхню. Не можна забувати й про миття рук – робити це потрібно якомога частіше.

Така смакота: як приготувати апетитний гуляш