Зелені помідори — чудовий продукт для консервації. Ароматний салат із них можна подавати як самостійну закуску, так і до різноманітних м'ясних страв.

Читайте також У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Рецепт салату із зелених помідорів на зиму

  • Час: 14 годин
  • Порції: 12


Салат з помідорів / Фото Гастроном

Приготування:

  1. Ретельно помийте й почистіть помідори від плодоніжок. Розріжте кожен помідор на 4 частини.
  1. Очищену моркву натріть на грубій тертці, додайте до помідорів та перемішайте.
  1. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями й змішайте з рештою овочів.
  1. Додайте спеції до овочів: сіль, цукор, перець і лаврові листочки. Залийте олією та оцтом і залишіть маринуватися на 12 годин. За цей час помідори мають як слід просочитися сіллю, цукром, олією.
  1. Перекладіть салат до каструлі й тушкуйте на середньому вогні 30 хвилин.
  1. Для салату краще підготувати невеликі банки – на 500 мл.
  1. Підігріті та стерилізовані банки наповніть готовим салатом і відразу ж закрийте кришками. Переверніть їх догори дном і вкрийте теплим рушником. Залиште салат охолоджуватися при кімнатній температурі.
  1. Готовий салат зберігайте в темному, прохолодному місці.

Смачного!