Хумус – це пастоподібна начинка, яку готують з відвареного або консервованого нуту, кунжутної пасти (тхіни, або тахіни) та спецій.

Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці

Зазвичай його подають з лавашем, мацою, або лаффе (обсмажений тонкий лаваш). Ми полюбляємо хумус з овочами, фалафелем та хлібцями чи тостами. Готувати хумус зовсім не важко, а перевіреним рецептом залюбки поділився український шеф-кухар Микола Люлько.

Рецепт домашнього хумусу

  • Час: 80 хвилин

Приготування:

  • Якщо ви обрали для приготування сухого нуту слід попередньо його замочити на ніч та відварити до м'якого стану.
  • Всі інгредієнти перебиваємо до однорідної маси в блендері.
  • Подаємо з грінками чи овочами.
  • Хумус можна посипати спецією сумах та полити олією за бажанням.

Нехай смакує!