Відома кулінарка Лілія Цвіт поділилася своїм перевіреним рецептом. Обов'язково спробуйте втілити його в життя.

Буде смачно Кабачки "П'ятихвилинка": ідеальний рецепт Тетяни Літвінової

Домашній кетчуп з кабачків

  • Час: 1 година 40 хвилин
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. Кабачки наріжте кубиком, перекладіть у велику каструлю, посоліть, перемішайте та залиште на 30 хвилин.
  2. Тим часом наріжте буряк і цибулю кубиком, а часник пропустіть через прес.
  3. Відцідіть кабачки, додайте цибулю, буряк і перемішайте. Тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
  4. Додайте цукор, лаврове листя, духмяний перець, гвоздику і всі спеції. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин.
  5. Додайте пропущений через прес часник і томатну пасту. Готуйте ще 15 хвилин.
  6. Вийміть лаврове листя, а овочеву масу збийте блендером. Налийте оцет, перемішайте і тушкуйте 15 хвилин.
  7. Розлийте кетчуп по банках, накрийте кришками та стерилізуйте в каструлі з водою 10 хвилин після закипання. Закрийте герметично і дайте охолонути.