Те, що треба в спеку: елементарний рецепт домашнього квасу з чорного хліба

27 травня 2024, 18:59
Читать новость на русском

Джерело:

Андрій Клюс

Домашній квас чудово тамує спеку. Окрім того, він дуже просто готується.

Спробуйте приготувати смачний напій за цим покроковим рецептом. Він завжди вдається.

Буде смачно На аромат збіжаться всі: готуємо фантастичні равлики з вишнями

Рецепт домашнього квасу

  • Час: 2,5 доби
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 літр води;
– 200 грамів житнього хліба;
– 5 грамів пресованих дріжджів;
– 100 грамів цукру;
– 0,5 грама лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Закип’ятіть воду, після чого охолодіть її до кімнатної температури.
  2. Хліб наріжте кубиками, запечіть у духовці, розігрітій до 180 – 200 градусів. Готові сухарики мають бути темного кольору. Охолодіть їх до кімнатної температури.
  3. Додайте сухарі у воду. Також туди можна покласти хлібний жмих, що лишився після попереднього приготування квасу. Всипте цукор і лимонну кислоту.
  4. Покришіть руками у воду свіжі дріжджі. Перемішайте та залиште на ніч у прохолодному місці.
  5. Процідіть квас крізь марлю, вичавіть із хліба рідину. Хлібний жмих лишіть для наступного приготування.
  6. Розлийте квас у пляшки, але не наливайте повні, щоб він, піднімаючись, не виходив назовні. Залиште на 2 дні в холодильнику.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці з полуницею та вершковим кремом.