Зробіть зефір вашої мрії: елементарний рецепт найкращих домашніх солодощів

17 лютого 2024, 17:07
Читать новость на русском

Джерело:

УНІАН

Ніжний і повітряний зефір люблять майже всі. Цей чудовий десерт можна приготувати самостійно, щоб точно бути впевненим в якості складників.

Зефір просто готується в домашніх умовах. Для нього потрібні недорогі та доступні інгредієнти.

Варто спробувати Рецепт, який завжди вдається: готуємо мереживні млинці на окропі

Зефір з яблучного пюре

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти для білкової маси:
– 1 яйце;
– дрібка солі;
– 50 грамів цукру;
– дрібка лимонної кислоти.

Інгредієнти для сиропу:
– 80 грамів води;
– 8 грамів агару 900;
– 270 грамів цукру;
– 200 грамів яблучного пюре.

Для обвалювання зефіру:
– 150 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. У сотейнику або каструлі з товстим дном з'єднайте воду з цукром, агаром і яблучним пюре. Поставте на середній вогонь і залиште варитися, помішуючи. Після закипання сироп треба варити ще приблизно 5 хвилин.
  2. Тим часом до білка додайте лимонну кислоту і дрібку солі. Збивайте на середній швидкості міксера, поки він не перетвориться на піну. Потім частинами всипте цукор, продовжуючи збивати. Приблизно через 5 – 7 хвилин збивання білкова суміш буде готова.
  3. Влийте гарячий сироп тонким струменем в меренгу, збиваючи суміш на високій швидкості. Збивайте основу зефіру приблизно 2 хвилини. Маса повинна стати щільною і м'якою, як вата.
  4. Викладіть теплу масу в кондитерський мішок і висадіть половинки зефіру на деко. Залиште десерт застигати на 3 – 4 години або на ніч.
  5. Готовий зефір обваляйте в цукровій пудрі, щоб він не лип до рук, та з'єднайте половинки.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати бюджетні рогалики з варенням. Вони перенесуть вас у дитинство.