Приготована власноруч ковбаса не тільки перевершить багато магазинних варіантів, але й наповнить ваш дім неповторним ароматом. Цей простий рецепт точно стане до снаги кулінару із будь-яким рівнем підготовки.

До теми Як приготувати ідеальний яловичий стейк: секрети, про які ви не знали

Рецепт домашньої ковбаси

  • Час: 3 години

  • Порцій: 4

Така ароматна та смачна / Фото unsplash

Приготування:

  1. Куряче філе та свинину потрібно якомога дрібніше нарізати або перемолоти на мясорубці.
  2. Додайте до фаршу сіль, перець, паприку, тим'ян та часник. Добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
  3. Вимочіть кишку у воді хоча б 30 хвилин.
  4. Ретельно її промийте, один кінець обв'яжіть ниткою.
  5. Наповніть кишку фаршем, залишаючи невеликий вільний простір на кінці для розширення.
  6. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не лопнула при смаженні.
  7. Зав'яжіть інший кінець кишки.
  8. Покладіть ковбаски в холодильник на 5 годин.
  9. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  10. Викладіть ковбасу на деко.
  11. Випікайте в духовці впродовж 1,5 – 2 годин або до того часу, поки вона не стане золотою та готовою всередині.
  12. Вийміть ковбасу з духовки та залиште її трошки вистоюватися перед розрізанням.

Порада:

  • За бажанням додати в фарш 2 столові ложки коньяку для гарного аромату.

Смачного!