Сьогодні рецепт наших предків зазнав великих змін. Ми готуємо стейки на мангалі та барбекю. І, пристосувавшись до життя в будинках, використовуємо для просмажування м'яса пательні. Що важливо – навіть в такий спосіб стейки виходять неймовірно смачними та соковитими, зазначає 24 Канал.
Обов'язково спробуйте Бургер і не тільки: що можна приготувати з яловичої котлети
Та, незалежно від обраного методу приготування і ступеню просмажування м'яса, ця страва стане окрасою святкового столу чи швидким кулінарним рішенням на щодень. Особливо, якщо знати секрети, що перетворять стейк у справжнісінький витвір мистецтва.
Як приготувати смачний стейк на пательні: корисні лайфхаки
Можна отримати неймовірне задоволення від кожного шматочку просмаженого м'яса. А ось процес його приготування у деяких людей викликає хвилювання. Виправити це цілком реально. Для цього достатньо покластися на досвід провідних шеф-кухарів з багаторічною практикою.
Одним із таких є бренд-шеф Кулінарного центру МХП Ілля Демковський. За 20 років роботи в ресторанній та кулінарній сферах він зміг вивести власну формулу приготування ідеального стейка. Ілля та бренд фермерської яловичини Skott Smeat, з яким він працює, діляться лайфхаками, що допоможуть досягти такого ж результату і вам.
Корисні лайфхаки щодо приготування стейка / Фото Skott Smeat
- Не поспішайте смажити стейк, який ви щойно дістали з холодильника. Для ідеального результату підготувати його потрібно за 30 хвилин – 1 годину до смаження. За цей час м'ясо нагріється до кімнатної температури. Таким чином вдасться уникнути шокового дисбалансу температур, що спричиняє сирість "серцевини" та підгорання м'яса зовні. 
- Окрім цього, перед смаженням стейк повинен бути сухим. Якщо м'ясо дійшло до кімнатної температури, проте на ньому з'явилася зайва волога, побороти її допоможе звичайний кухонний рушник. 
- Сіль – важливий та незамінний елемент смачної страви. Однак і тут є нюанси. Стейк варто солити або за 30 хвилин до приготування, або вже після смаження. Так він збереже максимум соковитості. А для різноманіття й оригінального смаку спробуйте поради щодо маринадів для стейків. 
- Якщо на м'ясі є плівка чи шматочки жиру, залиште їх. Це лише надасть смаку та аромату яловичині. А ще краще – зробіть на плівці надрізи у вигляді решітки та зріжте зайве вже після приготування. 
- Добре розігріта пательня – ваш найкращий друг у смаженні стейків. М'ясо треба класти на сковорідку після першого димлення. Для найкращого результату використовуйте рафіновану оливкову олію. 
- Під час приготування стейк потребує уваги – перевертайте його кожну хвилину. Щоб отримати улюблену для багатьох просмажку medium rare, для стейка товщиною 3 – 3,5 сантиметра буде достатньо 6 – 8 хвилин. Пам'ятайте, що чим тоншим є стейк, тим менше часу йому знадобиться для смаження. 
- Щоб ретельно контролювати температуру, можна скористатись м'ясним термометром (позначка в 63 – 71 градусів свідчить про готовність стейка). Та якщо цього девайсу ще немає на вашій кухні, орієнтуйтесь на рекомендації по часу приготування вище. 
- Є ще один неймовірно цінний лайфхак, про який мало хто знає. Стейк варто прибирати з вогню на кілька хвилин раніше перед тим, як отримати заплановане прожарювання. У цей час сік переміщуватиметься всередині м'яса і воно продовжить готуватися. 
- Після пательні м’ясу потрібен відпочинок. Щоб його організувати, майже готовий стейк викладіть на фольгу, загорніть та зачекайте 10 хвилин. Тепло рівномірно розподілиться, а сік усередині вбереться у волокна. Для ще приємнішого аромату можна додати вершкове масло, гілочку розмарину та зубчик часнику. 
Найголовніше – обрати смачне м'ясо
Найважливіша порада у приготуванні смачних стейків – це, звичайно ж, вибір головного інгредієнта. Радимо звернути особливу увагу на стейки ТМ Skott Smeat.
Продукція цієї торгової марки зуміла підкорити як любителів смаку та аромату яловичини, так і тих, хто дбає про здорове харчування і ретельно рахує калорії. Адже у кожній упаковці бренду – лише добірне фермерське м'ясо, яке відповідає стандартам Halal, ISO та HACCP.
Обирайте якісну яловичину для стейка / Фото Skott Smeat
Обираючи стейки ТМ Skott Smeat, можна бути впевненими, що на вашому столі опиниться лише свіже і високоякісне м'ясо. Все тому, що бренд працює з перевіреними фермами-постачальниками, має державний контроль ветеринарною службою на всіх етапах виробництва.
Окрім цього, інноваційний скін-пак дає змогу зберігати стейки аж 20 днів, а завдяки високій якості вони мають насичений смак фермерського м'яса та відрізняються своєю соковитістю.
Стейків в асортименті ТМ Skott Smeat є аж 10 – на будь-який смак та гаманець, зокрема:
- класичні та відомі – Рібай, Стріплойн, Тібоун тощо; 
- з меншим вмістом жиру та приємною ціною – Денвер, Флет Айрон та інші. 
Скуштуйте будь-яку позицію з цього переліку, випробувавши лайфхаки шеф-кухаря, і ми гарантуємо, що яловичі стейки надовго закріпляться у вашому меню, адже це просто і неймовірно смачно! Придбати стейки ТМ Skott Smeat можна в магазинах Metro Cash&Carry, "Ашан", "Велика Кишеня", "Мегамаркет", "Фора" та у мережі магазинів "М'ясомаркет".




