Як у магазині, тільки дешевше та смачніше: як приготувати домашню ковбасу

14 грудня 2023, 17:09
Читать новость на русском

Джерело:

Smaker

Ароматна ковбаса зі скоринкою та ніжною серединою стане окрасою будь-якого столу. Приготуйтесь: цей рецепт у вас точно вимагатимуть всі гості.

Приготована власноруч ковбаса не тільки перевершить багато магазинних варіантів, але й наповнить ваш дім неповторним ароматом. Цей простий рецепт точно стане до снаги кулінару із будь-яким рівнем підготовки.

До теми Як приготувати ідеальний яловичий стейк: секрети, про які ви не знали

Рецепт домашньої ковбаси

  • Час: 3 години

  • Порцій: 4

Така ароматна та смачна / Фото unsplash

Інгредієнти:
– 500 грамів курячого філе;
– 500 грамів свинної шиї;
– 1 свиняча кишка (приблизно 2 – 3 метри);
– 2 чайні ложки солі;
– 1 чайна ложка чорного перцю (меленого);
– 1 чайна ложка копченої паприки;
– 1 чайна ложка тим'яну (сушений);
– 2 – 3 зубчики часнику (дрібно нарізані).

Приготування:

  1. Куряче філе та свинину потрібно якомога дрібніше нарізати або перемолоти на мясорубці.
  2. Додайте до фаршу сіль, перець, паприку, тим'ян та часник. Добре перемішайте, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
  3. Вимочіть кишку у воді хоча б 30 хвилин.
  4. Ретельно її промийте, один кінець обв'яжіть ниткою.
  5. Наповніть кишку фаршем, залишаючи невеликий вільний простір на кінці для розширення.
  6. Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не лопнула при смаженні.
  7. Зав'яжіть інший кінець кишки.
  8. Покладіть ковбаски в холодильник на 5 годин.
  9. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  10. Викладіть ковбасу на деко.
  11. Випікайте в духовці впродовж 1,5 – 2 годин або до того часу, поки вона не стане золотою та готовою всередині.
  12. Вийміть ковбасу з духовки та залиште її трошки вистоюватися перед розрізанням.

Порада:

  • За бажанням додати в фарш 2 столові ложки коньяку для гарного аромату.

Смачного!

Гості будуть у захопленні: як приготувати суші-торт.