Завдяки тривалому варінню ковбаса стане цілісною та тугою. Водночас вона матиме дуже ніжний смак.
Варто спробувати Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами
Рецепт домашньої ковбаси
- Час: 10 годин
- Порцій: 10
Приготування:
- Наріжте свинину та куряче філе довгими тонкими скибочками.
- Обріжте м'ясо з курячих стегенець і теж поріжте його маленькими шматочками. Перемішайте все м'ясо, порубайте його ножем, додайте кухонну та нітритну сіль, всипте улюблену приправу та подрібнений часник.
- Перемішайте всі інгредієнти в мисці, влийте холодну воду і ще раз перемішайте.
- Відріжте 1 метр рукава для запікання, обріжте його по шву та розстеліть на стільниці або дошці.
- Загорніть рублене м'ясо, стягнувши дуже туго. Зав'яжіть кухонним шпагатом, після чого загорніть ковбасу ще в 6 – 7 шарів харчової плівки та зафіксуйте з обох сторін. Покачайте ковбасу по стільниці або дошці.
- У 3-літрову каструлю покладіть ковбасу та налийте воду, щоб вона повністю її покрила.
- Поставте каструлю на середній вогонь. Нагрійте воду до 80 градусів тепла та зменште вогонь до мінімуму. Накрийте каструлю кришкою та готуйте ковбасу за такої температури впродовж 1 години 20 хвилин.
- Вийміть ковбасу з води. Охолодіть її до кімнатної температури, а потім поставте в холодильник на 8 годин.
- Розгорніть та обсушіть ковбасу паперовим рушником. Посипте насінням кунжуту, гірчиці, меленою паприкою.