Такий пиріг чудово підійде на вечерю. Окрім цього, його можна приготувати на дружні посиденьки та нарізати порційними шматочками.

Варто спробувати Користь у кожному шматочку: 5 ідей казкових сніданків із морепродуктами

Італійський пиріг з ковбасою та сиром

  • Час: 2 години
  • Порцій: 8

Приготування:

  1. Для тіста збийте теплу воду, дріжджі та цукор. Дайте відпочити 5 хвилин, а потім перекладіть у велику миску та додайте оливкову олію, сіль і борошно. Добре перемішайте. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Вимішуйте доти, доки воно не стане м'яким.
  2. Сформуйте з тіста гладку кулю. Помістіть її у змащену маслом миску. Тісто теж повністю змастіть маслом. Накрийте чистим кухонним рушником і дайте піднятися протягом 1 – 1,5 години.
  3. Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів і застеліть два дека пергаментним папером. Коли тісто збільшиться вдвічі, продавіть його, щоб вийшло повітря, та розділіть навпіл.
  4. Розкачайте кожну половину в прямокутник. Змішайте розтоплене вершкове масло і часник. Розподіліть цю суміш по всьому тісту та посипте подрібненою петрушкою. Викладіть на кожен прямокутник по половині нарізаної ковбаси та сиру, залишивши 1 вільний від начинки сантиметр унизу та 3 сантиметри вгорі.
  5. Змастіть краї збитим яйцем. Згорніть у щільний довгий рулет, підігнувши кінці. Змастіть стромболі яйцем і гострим ножем зробіть 4 надрізи зверху.
  6. Випікайте приблизно 20 – 25 хвилин або до рум'яної скоринки.