Виготовлення домашньої ковбаси – це не лише процес приготування їжі, а й справжнє мистецтво, яке об'єднує у собі традиції поколінь. Основними перевагами домашньої ковбаси є можливість контролювати якість інгредієнтів, а також експерименти зі смаками та ароматами завдяки грі з улюбленими спеціями.

Цікаво Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Рецепт домашньої ковбаси

  • Час: 3 години
  • Порцій: 6

Як приготувати ковбасу вдомаСмакота на Великдень / Фото unsplash

Приготування:

  1. Від м'яса відріжте всі прожилки та наріжте на маленькі шматочки – приблизно 1 сантиметр.
  2. Висипте все м'ясо у велику тарілку. Додайте туди спеції, часник та трохи води.
  3. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, на це знадобиться кілька хвилин.
  4. Кишки промийте.
  5. Наповніть їх фаршем та приберіть у холодне місце на добу.
  6. Для приготування відваріть ковбасу 30 хвилин після закипання, а потім запечіть у розігрітій до 180 градусів духовці ще 30 хвилин.
  7. Подавати ковбасу можна як гарячою, так і холодною.