Випічка з дріжджового тіста – надто частий гість на наших столах, аби страждати над вдалою основою. Варто скористатися перевіреним рецептом досвідчених господинь, аби зекономити час, зусилля та зосередитися на інших справах.

Читайте також Ідеальні до кіно: готуємо курячі стріпси за 20 хвилин

Рецепт солодкого дріжджового тіста

Час: 20 хвилин + час на підняття тіста

Порцій: 1

Вдале тісто – це легко / Фото Pexels

Інгредієнти:

  • 250 грамів борошна;
  • 3 – 4 грами сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 30 грамів дрібного цукру;
  • 200 грамів м'якого вершкового масла + для змащування миски;
  • 1 жовток.

Приготування:

  1. Борошно змішуємо з дріжджами, збитими яйцями і цукром.
  2. Вимішуємо тісто, поволі додаючи м'яке масло.
  3. В кінці вимішування додаємо жовток.
  4. Змащуємо миску маслом, перекладаємо в неї тісто, накриваємо серветкою та залишаємо у теплому місці на 3 години.
  5. Потім злегка вимішуємо тісто та залишаємо у холодильнику.
  6. Незалежно від того, яку страву ми готуємо з тіста, йому потрібно буде дати понад годину у теплому місці для підйому.