Чебуреки – популярна страва з тонкого заварного тіста й начинки – м'ясної, сирної, овочевої, навіть фруктової. Із вишнями – просто пальчики оближеш!

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

Тим, хто волів би знизити калорійність чебуреків (адже оригінальний рецепт передбачає смаження у фритюрі), Ектор Хіменес-Браво запропонував приготувати їх у духовці або на сухій сковорідці.

Рецепт чебуреків від Ектора Хіменеса-Браво

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8


Чебуреки / Скриншот із відео кухаря

Приготування:

  1. Для приготування начинки для чебуреків змішайте фарш з дрібно нарізаним часником, цибулею та кінзою. Поперчіть та посоліть начинку та влийте води. Ретельно перемішайте м'ясну начинку до однорідної консистенції.


Покрокове приготування страви / Скриншот із відео кухаря

  1. Для тіста розчиніть в окропі сіль та цукор, всипте борошно, олію та горілку. Заваріть тісто на чебуреки та перекладіть його на шар харчової плівки. Відправте тісто в холодильник на 1 годину відпочити.


Покрокове приготування страви / Скриншот із відео кухаря

  1. Відділіть від загальної маси тіста невеликий шматочок та розкачайте його в тонкий пласт.


Покрокове приготування страви / Скриншот із відео кухаря

  1. Викладіть у центр тіста 1 – 2 столові ложки фаршу й сформуйте чебурек. Ретельно з'єднайте краї тіста за допомогою виделки.


Покрокове приготування страви / Скриншот із відео кухаря

  1. Розігрійте олію в глибокій сковороді (якщо готуватимете в традиційний спосіб).

Читайте також "МастерШеф", 11 сезон, 1 випуск: як зірки шоубізу та тіктока боролися за місце на шоу

  1. Посмажте чебуреки у фритюрі чи на сухій сковороді або запечіть у духовці. Страва готова.

Смачного!