Значно кращі, ніж перці: готуємо фантастичні фаршировані баклажани

8 лютого 2024, 10:59
Читать новость на русском

Джерело:

iriska_dimitrova

Приготуйте на вечерю смачні фаршировані баклажани. Вони сподобаються навіть тим, хто не любить цей овоч.

Фарш чудово доповнить ніжний смак баклажанів. Окрім цього, на все піде зовсім небагато часу.

Варто спробувати Курка по-угорськи: рецепт бюджетної вечері з дивовижним смаком

Фаршировані баклажани

  • Час: 55 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 2 великі баклажани;
– олія;
– сіль;
– 300 – 350 грамів фаршу;
– 0,5 цибулини;
– 3 помідори;
– сіль, перець;
– сушений базилік;
– 125 грамів моцарели.

Приготування:

  1. Баклажани помийте та розріжте на циліндри висотою приблизно 5 сантиметрів. Перекладіть їх у форму для запікання, зробіть надрізи, полийте олією і присипте сіллю.
  2. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці до пом'якшення. На це піде приблизно 40 хвилин.
  3. Тим часом на невеликій кількості олії підсмажте нарізану цибулю, додайте фарш і обсмажте все разом кілька хвилин.
  4. Помідори подрібніть за допомогою блендера. Отримане пюре вилийте на пательню. Додайте сіль, чорний перець, сушений базилік і тушкуйте все разом приблизно 10 – 15 хвилин.
  5. М'якоть баклажанів розімніть та зробіть заглиблення. Начиніть фаршем і зверху викладіть кружальця моцарели. Запікайте ще 15 – 20 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати курочку кордон блю.