Конкільоні – різновид макаронних виробів з твердих сортів пшениці у формі великої "мушлі". В Італії розділяють на маленькі й великі. Їх фарширують різноманітними начинками – м'ясом з часником, сиром, шпинатом і томатами з додаванням соусів.
Читайте також Рецепт пісного майонезу з сиром тофу від Володимира Ярославського
Фаршировані конкільоні з м'ясом
Порції: 4
- Ретельно помийте філе, наріжте кубиками.
- Почистіть цибулю, подрібніть ножем.
- На пательні з олією обсмажте цибулю, додайте м'ясо, сіль, перець, тушкуйте 5-7 хвилин до готовності.
- У каструлі з окропом відваріть мушлі конкільоні до стану аль-денте, зцідіть воду.
- Розподіліть начинку у конкільоні. Форму для запікання змастіть олією, викладіть мушлі, накрийте фольгою.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 15 хвилин.
- Викладіть на тарілку. Подавайте з соусом. Смачного!