Фаршировані квіти цукіні або гарбуза відмінний варіант для закуски чи до основної страви. Їх часто готують в Італії: фарширують сирними начинками, або додають до піци.

Читайте також Смачний вибір для маленьких гурманів: чому курячі гомілки так подобаються дітям

В Україні готувати квіти цукіні чи гарбуза готують не так часто, але поступово цей продукт приживається на наших столах.

Рецепт запечених квітів цукіні з сирною начинкою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Нарізаємо дрібненько цибулю і смажимо її на вершковому маслі до початку зарум’янення. Додаємо листя шпинату і "обсмажуємо" їх до тих пір поки вони перестануть випускати воду.
  • Додаємо сіль, перець, мускатний горішок і охолоджуємо.
  • Змішуємо з рікотою, можна додати трішки пармезану для більш насиченого смаку.
  • Квіти гарбуза чи цукіні миємо і зачищаємо від зелених маленьких листочків та видаляємо маточки з тичинками.
  • За допомогою кондитерського кулька фаршируємо квіти, злегка загортаючи кінчики пелюсток. Викладаємо на деко, посипаємо смачними сухарями, пармезаном і поливаємо оливковою олією.
  • Запікаємо у духовці під верхнім грилем при температурі 220 градусів буквально хвилин 6 – 7 хвилин, доки не почнуть румʼянитись.
  • Фарш можна брати будь-який: білий рибний мус, рататуй і козиний сир.

Смачного!