Курка з броколі – популярна страва китайської кухні. Вона є дуже відомою в Гонконзі, а рецепт допоможе відтворити страву вдома.
Читайте також Страви світової кухні у вас вдома: 3 рецепти з курятини, які варто спробувати
Таку страву можна подавати як на обід, так і до вечері. Вона повністю збалансована та не потребує додаткового гарніру.
Рецепт курки з броколі
- Час: 45 хвилин
- Порції: 1 – 2
Приготування:
- Нарізаємо куряче стегно без шкіри та кісток тонкими смужками. Перекладаємо в мисочку та поливаємо оцтом, содою, крохмалем. Перемішуємо.
- В окремій мисці з'єднуємо соєвий соус, рисовий оцет, цукор, крохмаль та воду.
- Розігріваємо сковорідку з олією, обсмажуємо спочатку курочку. Забираємо зі сковорідки та обсмажуємо далі вичавлений часник та натертий імбир, далі вливаємо соус та перемішуємо.
- Викладаємо курочку, розділену на суцвіття броколі та гострий перець чилі. Смажимо ще 5 – 10 хвилин до готовності та подаємо до столу.
Смачного!