Щоб залучити дітей до святкових приготувань пропонуємо вам разом приготувати пряники. Ми підготували для вас два рецепти смаколиків на вибір, та навчимо вас, як готувати айсинг для окраси пряників.

Читайте також Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Медові пряники

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 12 – 14 штук


Пряники Миколайчики / Фото Юа-юа інфо

Приготування:

  1. У сотейнику розтопіть мед з маслом, цукром до повного розчинення.
  1. Окремо змішайте спеції з какао і сіллю. Додайте їх до медової маси та перемішайте.
  1. Коли маса стане теплою, вибийте яйця.
  1. Борошно змішайте з розпушувачем та невеликими порціями додайте до медової маси. Замісіть еластичне тісто.
  1. Загорніть його у шар харчової плівки та залишіть відпочити на 3 години в прохолодному місці.
  1. Розкачайте тісто товщиною 1 сантиметр та виріжте фігурки спеціальними формами.
  1. Випікайте пряники в розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.
  1. За допомогою кольорових цукрових олівців розмалюйте пряники.

Смачного!

Оскільки не всі можуть вживати мед через алергію, або власні смакові вподобання, ми підготували для вас ще один варіант пряників.

Рецепт пряників без меду

  • Час: 2 години
  • Порції: 12 – 14 штук


Пряники Миколайчики / Фото Страви та десерти

Приготування:

  1. Соду змішайте з попередньо просіяним борошном, цукровою пудрою та додайте м'яке масло.
  1. Додайте в масу жовтки (по одному).
  1. З лимона зніміть цедру та окремо вичавіть сік – додайте до тіста. Замісіть його руками.
  1. Готове еластичне тісто загорніть в шар харчової плівки та відправте в холодильник відпочити на 30 – 40 хвилин.
  1. Розкачайте тісто завтовшки 1 сантиметр та виріжте фігурки формочками.
  1. Викладіть печиво на деко вкрите пергаментом та випікайте в духовці при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.
  1. Готове печиво охолодіть та задекоруйте білим розтопленим шоколадом.

Смачного!

Айсинг для розфарбовування пряників

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: на 4 – 5 кольорів


Айсинг для пряників / Фото Шефмаркет

Приготування:

  1. Холодний яєчний білок збийте разом з цукровою пудрою до стійких піків (понад 10 хвилин).
  1. Додайте лимонний сік та збивайте ще 3 – 4 хвилини.
  1. Якщо у вас порошковий барвник – розведіть його кількома каплями води, якщо гелевий – додавайте одразу.
  1. Перемішайте масу та перекладіть у кондитерський мішок.
  1. Айсинг для пряників готовий.

Цікаво знати! Традиції на Новий рік: