Фокача популярна в італійській кухні. Корж, який готують як основу для піци з додаванням дріжджів. Фокачі бувають солоні й солодкі.

Читайте також Галантин медовий з курки: смачний рецепт

Фокача зі стручковою квасолею

  1. Для приготування пирога ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці змішайте борошно з сіллю.
  3. У мисці з тепловою водою (300 мілілітрів) змішайте дріжджі, залиште на декілька хвилин. Дріжджі додайте у борошно, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.
  4. Почистіть часник, подрібніть ножем.
  5. Петрушку помийте, подрібніть ножем.
  6. Сир натріть на тертці.
  7. У мисці з'єднайте часник з петрушкою, додайте оливкову олію, тертий сир, лимонний сік, цедру, перемішайте. Помийте стручкову квасолю, змішайте з часником.
  8. Деко змастіть маслом, присипте панірувальними сухарями.
  9. Тісто розкатайте на два коржі. Викладіть один корж на деко, викладіть начинку, розподіліть, зверху накрийте другим коржем, збризніть оливковою олією з сіллю.
  10. Розігрійте духовку до 220 градусів, відправте запікатись 25 хвилин до золотої скоринки.
  11. Викладіть готовий пиріг на тарілку. Смачного!