Як у мами: готуємо форшмак з баклажанів, який буде до смаку всім
13 серпня 2024,
17:19
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaБаклажан – овоч, який часто недооцінюють. Проте треба просто правильно його приготувати.
Зокрема, радимо приготувати форшмак з баклажанів. Така страва сподобається всім.
Буде смачно Як закрити хрумкі огірки на зиму без стерилізації: перевірений рецепт
Ікра з баклажанів
- Час: 1 година 40 хвилин
- Порцій: 10
– 2 кілограми баклажанів;
– 1 кілограм солодкого перцю;
– 3 оселедці;
– 1 цибуля;
– 1 кілограм томатів;
– 4 скибки батона;
– 3 яйця;
– оцет, сіль, олія до смаку.
Приготування:
- Баклажани й солодкий перець запечіть у духовці до готовності. Після цього почистьте їх від шкірки та насіння. Дрібно наріжте.
- Яйця відваріть на круто та почистьте.
- Оселедці замочіть у воді на годину. Потім розберіть рибу на філе.
- Цибулю почистьте. Також зніміть шкірку з помідорів, а з батона зріжте скоринку.
- Подавіть руками та перемішайте томати, варені яйця і хліб. Пропустіть через м'ясорубку оселедець, цибулю та томатну масу. Усі інгредієнти ретельно вимішайте.
- Влийте у суміш трохи оцту, кілька ложок олії, присоліть, перемішайте і скуштуйте. Доведіть до смаку, додаючи оцет, олію чи сіль.