Тарт Татен – знаменитий французький перевернутий пиріг. Вважається, що на світ він з'явився в 1880-х роках через помилку Стефані Татен, яка разом із сестрою Кароліною тримала в Ламот-Бевроні невеличкий готель. І, маємо визнати, помилка виявилася дуже вдалою!
Читайте також Незабутній пікнік у Харкові: ТОП-6 локацій, де можна посмажити шашлик
Су-шеф реаліті-шоу "Пекельна кухня" Микита Єфанов поділився з читачами своїм рецептом цього солодкого перевертня.
Рецепт тарта Татен із грушами
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
Французький відкритий пиріг / Фото Новий канал
Приготування:
- Підготуйте для випікання універсальну чавунну пательню, в якій можна і смажити, і запікати в духовці.
- Відправте її на середній вогонь і нагрівайте.
- Висипте цукор на пательню та карамелізуйте його до коричневого кольору.
- До карамелі додайте масло та перемішайте. Додайте туди ж ванільний цукор та бадьян і перемішайте.
- Влийте на пательню коньяк та підпаліть його, щоб алкоголь випарувався.
- Наріжте грушу скибочками та викладіть їх на пательню.
Грушки / Фото Новий канал
- Накрийте все шаром листкового тіста.
- Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте солодкий пиріг 15 – 20 хвилин.
- Готовий пиріг вийміть із духовки, пательню накрийте тарілкою й переверніть: карамелізовані груші опиняться зверху.
- Наріжте тарт Татен на порційні шматочки й подайте до столу з кульками морозива.
Смачного!