Тарт Татен – знаменитий французький перевернутий пиріг. Вважається, що на світ він з'явився в 1880-х роках через помилку Стефані Татен, яка разом із сестрою Кароліною тримала в Ламот-Бевроні невеличкий готель. І, маємо визнати, помилка виявилася дуже вдалою!

Читайте також Незабутній пікнік у Харкові: ТОП-6 локацій, де можна посмажити шашлик

Су-шеф реаліті-шоу "Пекельна кухня" Микита Єфанов поділився з читачами своїм рецептом цього солодкого перевертня.

Рецепт тарта Татен із грушами

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Французький відкритий пиріг / Фото Новий канал

Приготування:

  1. Підготуйте для випікання універсальну чавунну пательню, в якій можна і смажити, і запікати в духовці.
  1. Відправте її на середній вогонь і нагрівайте.
  1. Висипте цукор на пательню та карамелізуйте його до коричневого кольору.
  1. До карамелі додайте масло та перемішайте. Додайте туди ж ванільний цукор та бадьян і перемішайте.
  1. Влийте на пательню коньяк та підпаліть його, щоб алкоголь випарувався.
  1. Наріжте грушу скибочками та викладіть їх на пательню.


Грушки / Фото Новий канал

  1. Накрийте все шаром листкового тіста.
  1. Розігрійте духовку до 220 градусів та випікайте солодкий пиріг 15 – 20 хвилин.
  1. Готовий пиріг вийміть із духовки, пательню накрийте тарілкою й переверніть: карамелізовані груші опиняться зверху.
  1. Наріжте тарт Татен на порційні шматочки й подайте до столу з кульками морозива.

Смачного!