Найзатишніший рецепт, який захочуть знати всі: як спекти ідеальний гарбузовий пиріг

17 січня 2024, 16:59
Читать новость на русском

Джерело:

kruchkov.food

Гарбуз точно заслуговує вашої уваги. Адже з нього виходять ароматні та дуже смачні страви.

Зокрема, радимо приготувати цей гарбузовий пиріг. Ваші рідні проситимуть добавку.

Буде смачно Всього 20 хвилин і 3 інгредієнти: готуємо ідеальне домашнє печиво без тіста

Гарбузовий пиріг

  • Час: 2 години 30 хвилин
  • Порцій: 8
Інгредієнти:
– кілограм гарбуза;
– 5 яєць;
– 180 грамів масла;
– 270 грамів борошна;
– дрібка солі;
– 370 грамів згущеного молока.

Приготування:

  1. Збийте 1 яйце з дрібкою солі. Додайте масло та ще раз збийте. Всипте борошно і замісіть тісто. Загорніть його в харчову плівку та відправте на годину в холод.
  2. Очищений гарбуз запечіть під фольгою 40 хвилин. Дайте зайвій волозі стекти та зробіть пюре. Трохи його охолодіть та вбийте яйця. Зверніть увагу, що пюре має бути не гарячим, щоб яйця не згорнулися.
  3. Тісто розподіліть по формі, щоб воно покривало дно приблизно 5 міліметрів. З решти сформуйте борти. Поверніть у холод на 30 хвилин.
  4. До гарбузового пюре додайте згущене молоко та добре перемішайте. Вилийте суміш у форму з тістом.
  5. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів, десь 50 – 60 хвилин. Начинка має бути трохи рухомою, але вона дійде, коли захолоне. Найкраще гарбузовий пиріг смакує повністю холодним.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати бюджетні рогалики з варенням. Вони перенесуть вас у дитинство.