Італійці – справжні майстри перетворювати звичайні та цілком доступні продукти на страви, які здатні підкорити увесь світ, повідомляє 24 Канал. Можливо, причиною є саме легкість у приготуванні й безпрограшні поєднання соковитого м'яса та овочів з духмяними травами.

Ще одна гарна ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Італійська кухня може бути ще простішою

Хоч з італійськими стравами вправно впорається практично кожен українець, є рішення, яке ще більше спростить їхнє приготування. ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує вже сформовані в ідеальні кульки фрикадельки, ковбаски зі спеціями та свіжомариновані стегна, котрі стануть чудовою основою для італійських страв.

А як їх перетворити у шедеври кулінарії, що смакуватимуть ніби з ресторанчика в Римі, розповідаємо далі.

Рецепт польпете аль суго зі спагеті

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Курячі фрикадельки – прекрасна ідея для італійської вечері / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Цибулю із часником почистьте, дрібно наріжте, викладіть в глибоку пательню з олією та обсмажте на невеликому вогні до прозорості.
  2. Томати теж наріжте або подрібніть у блендері. Отриману суміш додайте на пательню із цибулею та часником. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку цукру, аби збалансувати кислинку томатів.
  3. Добре все перемішайте й тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Якщо соус вийде дуже густий, розбавте його нежирним бульйоном або водою.
  4. На окремій пательні обсмажте курячі фрикадельки до повної готовності (приблизно 15 хвилин). Залийте їх соусом та продовжіть тушкувати ще 5 хвилин.
  5. Зваріть спагеті до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Подавайте їх разом з соусом та фрикадельками.
  6. Готову страву можна прикрасити свіжим базиліком та пармезаном.

Рецепт пасти путанеска з курячими ковбасками

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Курячі ковбаски чудово пасують до пасти путанеска / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте пательню та обсмажте курячі ковбаски на олії до готовності – приблизно 20 – 25 хвилин.
  2. Поставте каструлю з водою на вогонь, посоліть і доведіть до кипіння. Зваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Подрібніть часник, помідори, гострий перець, оливки й маслини.
  4. На пательню налийте оливкову олію й поставте її на вогонь. Додайте анчоуси, часник і перець. Перемішайте.
  5. За кілька хвилин додайте каперси, оливки з маслинами, помідори, порізані ковбаски й посипте орегано. Знову обережно перемішайте.
  6. Зварені спагеті також відправте у пательню і прогрійте 10 хвилин, аби вони увібрали в себе соус. Смакуйте пасту гарячою.

Курка з пармезаном по-домашньому

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготуйте соковиті стегна "Айдахо" з пармезаном / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та злегка змастіть олією форму для запікання. Помістіть у неї стегна "Айдахо" в томатному маринаді.
  2. Запікайте м’ясо приблизно 30 хвилин.
  3. Після цього додайте до стегон оливки без кісточки. Зверху посипте пармезаном та моцарелою.
  4. Продовжуйте запікати курячі стегна ще 10 хвилин або поки сир не стане пухирчастим, а м'ясо не приготується.
  5. Перед подачею посипте свіжим базиліком і петрушкою.

Смачного!