Укр Рус
27 листопада, 10:30
3

Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю

СПЕЦПРОЄКТ

Ледь не кожна людина обожнює італійську кухню, адже вона невимовно смачна. Проте для того, аби скуштувати ці шедеври кулінарії, не обов'язково їхати у Рим чи Венецію – ці страви з легкістю можна приготувати на власній кухні.

Італійці – справжні майстри перетворювати звичайні та цілком доступні продукти на страви, які здатні підкорити увесь світ, повідомляє 24 Канал. Можливо, причиною є саме легкість у приготуванні й безпрограшні поєднання соковитого м'яса та овочів з духмяними травами.

Ще одна гарна ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину

Італійська кухня може бути ще простішою

Хоч з італійськими стравами вправно впорається практично кожен українець, є рішення, яке ще більше спростить їхнє приготування. ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує вже сформовані в ідеальні кульки фрикадельки, ковбаски зі спеціями та свіжомариновані стегна, котрі стануть чудовою основою для італійських страв.

А як їх перетворити у шедеври кулінарії, що смакуватимуть ніби з ресторанчика в Римі, розповідаємо далі.

Рецепт польпете аль суго зі спагеті

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 4

Курячі фрикадельки – прекрасна ідея для італійської вечері / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 пачка курячих фрикадельок від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 400 грамів цілих очищених томатів у власному соку;
– 300 грамів спагеті;
– 1 цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– цукор, сіль та чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

  1. Цибулю із часником почистьте, дрібно наріжте, викладіть в глибоку пательню з олією та обсмажте на невеликому вогні до прозорості.
  2. Томати теж наріжте або подрібніть у блендері. Отриману суміш додайте на пательню із цибулею та часником. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку цукру, аби збалансувати кислинку томатів.
  3. Добре все перемішайте й тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Якщо соус вийде дуже густий, розбавте його нежирним бульйоном або водою.
  4. На окремій пательні обсмажте курячі фрикадельки до повної готовності (приблизно 15 хвилин). Залийте їх соусом та продовжіть тушкувати ще 5 хвилин.
  5. Зваріть спагеті до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Подавайте їх разом з соусом та фрикадельками.
  6. Готову страву можна прикрасити свіжим базиліком та пармезаном.

Рецепт пасти путанеска з курячими ковбасками

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Курячі ковбаски чудово пасують до пасти путанеска / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 пачка ковбасок курячих "Барбекю" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 300 грамів макаронів пенне чи спагеті;
– 500 грамів томатів;
– 60 грамів анчоусів в олії;
– 50 грамів маслин без кісточок;
– 50 грамів оливок без кісточок;
– 50 грамів каперсів;
– 4 зубчики часнику;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– перець чилі та орегано до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте пательню та обсмажте курячі ковбаски на олії до готовності – приблизно 20 – 25 хвилин.
  2. Поставте каструлю з водою на вогонь, посоліть і доведіть до кипіння. Зваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Подрібніть часник, помідори, гострий перець, оливки й маслини.
  4. На пательню налийте оливкову олію й поставте її на вогонь. Додайте анчоуси, часник і перець. Перемішайте.
  5. За кілька хвилин додайте каперси, оливки з маслинами, помідори, порізані ковбаски й посипте орегано. Знову обережно перемішайте.
  6. Зварені спагеті також відправте у пательню і прогрійте 10 хвилин, аби вони увібрали в себе соус. Смакуйте пасту гарячою.

Курка з пармезаном по-домашньому

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Приготуйте соковиті стегна "Айдахо" з пармезаном / Фото Shutterstock

Інгредієнти:
– 1 пачка стегон "Айдахо" у томатному маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів сиру моцарела;
– половина склянки сиру пармезан;
– пучок свіжого базиліку;
– пучок свіжої петрушки;
– маслини без кісточки до смаку.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та злегка змастіть олією форму для запікання. Помістіть у неї стегна "Айдахо" в томатному маринаді.
  2. Запікайте м’ясо приблизно 30 хвилин.
  3. Після цього додайте до стегон оливки без кісточки. Зверху посипте пармезаном та моцарелою.
  4. Продовжуйте запікати курячі стегна ще 10 хвилин або поки сир не стане пухирчастим, а м'ясо не приготується.
  5. Перед подачею посипте свіжим базиліком і петрушкою.

Смачного!