Гастрономічна подорож до Італії: 3 страви, які варто приготувати на вечерю
Ледь не кожна людина обожнює італійську кухню, адже вона невимовно смачна. Проте для того, аби скуштувати ці шедеври кулінарії, не обов'язково їхати у Рим чи Венецію – ці страви з легкістю можна приготувати на власній кухні.
Італійці – справжні майстри перетворювати звичайні та цілком доступні продукти на страви, які здатні підкорити увесь світ, повідомляє 24 Канал. Можливо, причиною є саме легкість у приготуванні й безпрограшні поєднання соковитого м'яса та овочів з духмяними травами.
Ще одна гарна ідея для вечері Готуємо смачні та соковиті курячі котлети: 3 рецепти, які вразять усю родину
Італійська кухня може бути ще простішою
Хоч з італійськими стравами вправно впорається практично кожен українець, є рішення, яке ще більше спростить їхнє приготування. ТМ "Наша Ряба Апетитна" пропонує вже сформовані в ідеальні кульки фрикадельки, ковбаски зі спеціями та свіжомариновані стегна, котрі стануть чудовою основою для італійських страв.
А як їх перетворити у шедеври кулінарії, що смакуватимуть ніби з ресторанчика в Римі, розповідаємо далі.
Рецепт польпете аль суго зі спагеті
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Курячі фрикадельки – прекрасна ідея для італійської вечері / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 1 пачка курячих фрикадельок від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 400 грамів цілих очищених томатів у власному соку;
– 300 грамів спагеті;
– 1 цибулина;
– 3 зубчики часнику;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– цукор, сіль та чорний мелений перець до смаку.
Приготування:
- Цибулю із часником почистьте, дрібно наріжте, викладіть в глибоку пательню з олією та обсмажте на невеликому вогні до прозорості.
- Томати теж наріжте або подрібніть у блендері. Отриману суміш додайте на пательню із цибулею та часником. Посоліть, поперчіть і додайте дрібку цукру, аби збалансувати кислинку томатів.
- Добре все перемішайте й тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин. Якщо соус вийде дуже густий, розбавте його нежирним бульйоном або водою.
- На окремій пательні обсмажте курячі фрикадельки до повної готовності (приблизно 15 хвилин). Залийте їх соусом та продовжіть тушкувати ще 5 хвилин.
- Зваріть спагеті до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Подавайте їх разом з соусом та фрикадельками.
- Готову страву можна прикрасити свіжим базиліком та пармезаном.
Рецепт пасти путанеска з курячими ковбасками
- Час: 50 хвилин
- Порцій: 4
Курячі ковбаски чудово пасують до пасти путанеска / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 1 пачка ковбасок курячих "Барбекю" від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 300 грамів макаронів пенне чи спагеті;
– 500 грамів томатів;
– 60 грамів анчоусів в олії;
– 50 грамів маслин без кісточок;
– 50 грамів оливок без кісточок;
– 50 грамів каперсів;
– 4 зубчики часнику;
– 20 мілілітрів оливкової олії;
– перець чилі та орегано до смаку.
Приготування:
- Розігрійте пательню та обсмажте курячі ковбаски на олії до готовності – приблизно 20 – 25 хвилин.
- Поставте каструлю з водою на вогонь, посоліть і доведіть до кипіння. Зваріть спагеті згідно з інструкцією на упаковці.
- Подрібніть часник, помідори, гострий перець, оливки й маслини.
- На пательню налийте оливкову олію й поставте її на вогонь. Додайте анчоуси, часник і перець. Перемішайте.
- За кілька хвилин додайте каперси, оливки з маслинами, помідори, порізані ковбаски й посипте орегано. Знову обережно перемішайте.
- Зварені спагеті також відправте у пательню і прогрійте 10 хвилин, аби вони увібрали в себе соус. Смакуйте пасту гарячою.
Курка з пармезаном по-домашньому
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Приготуйте соковиті стегна "Айдахо" з пармезаном / Фото Shutterstock
Інгредієнти:– 1 пачка стегон "Айдахо" у томатному маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна";
– 100 грамів сиру моцарела;
– половина склянки сиру пармезан;
– пучок свіжого базиліку;
– пучок свіжої петрушки;
– маслини без кісточки до смаку.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів та злегка змастіть олією форму для запікання. Помістіть у неї стегна "Айдахо" в томатному маринаді.
- Запікайте м’ясо приблизно 30 хвилин.
- Після цього додайте до стегон оливки без кісточки. Зверху посипте пармезаном та моцарелою.
- Продовжуйте запікати курячі стегна ще 10 хвилин або поки сир не стане пухирчастим, а м'ясо не приготується.
- Перед подачею посипте свіжим базиліком і петрушкою.
Смачного!