Як варити глінтвейн: рецепт, який зможе повторити кожен
5 листопада 2023,
18:13
Читать новость на русском
Джерело:
Cookie and KateЦе чарівний напій наповнений теплом та екзотикою спецій. Приготування глінтвейну – це справжня майстерність, де кожен інгредієнт грає важливу роль у створенні неповторного смаку.
Для холодних вечорів немає нічого приємнішого, ніж глінтвейн, що наповнює ваш дім чарівним ароматом. Виберіть вино, яке вам до вподоби, спеції та насолодіться п'янкою миттєвістю.
Цікаво Один інгредієнт – безліч рецептів: як приготувати ароматні осінні супи з фрикадельками
Рецепт глінтвейну
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 4
– 1 пляшка червоного вина (сухе або напівсухе);
– 2 – 3 палички кориці;
– 5 – 6 гвоздик;
– 1 чайна ложка кардамону;
– 1 зірочка анісу
– шматочок цедри апельсина (можна також використовувати лимонну цедру);
– 1 – 2 шматочки свіжого імбиру (приблизно 1 – 2 сантиметр кожен);
– 2 – 3 столові ложки меду або цукру.
Приготування:
- У великій каструлі середнього розміру об'єднайте червоне вино, корицю, гвоздику, кардамон, зірочку анісу, шматочок апельсинової цедри та імбир.
- Додайте мед або цукор до каструлі. Кількість можна регулювати до вашого смаку.
- Повільно нагрівайте суміш на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Зберігайте на вогні протягом 15 – 20 хвилин, дозволяючи всім ароматам і смакам змішатися разом.
- Налийте глінтвейн у келихи або кружки.