На смак, як курячі відбивні: готуємо особливі гливи в клярі

18 лютого 2024, 21:45
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Вас точно вразять ці смачні смажені гливи. Вони смакують, як курячі відбивні, але є повністю вегетаріанськими.

Скористайтеся цим простим рецептом. Він може стати вашим улюбленим.

Буде смачно Зірка німецької кухні: приготуйте мисливський шніцель з грибним соусом

Гливи в клярі

  • Час: 35 хвилин
  • Порцій: 5

Інгредієнти:
– 300 грамів глив;
– сіль до смаку;
– 100 мілілітрів олії.

Для кляру:
– 1 яйце;
– 140 грамів борошна;
– 150 мілілітрів молока 2,5%;
– 2 столові ложки сметани;
– 1 чайна ложка куркуми;
– сіль, чорний мелений перець до смаку.

Приготування:

  1. Гливи промийте та обсушіть. Відділіть капелюшки у більших грибів, а маленькі лишіть цілими. Злегка відбийте їх, накривши пергаментним папером, та посоліть.
  2. У мисці з'єднайте яйце, молоко, сіль, перець, куркуму і сметану. Додайте борошно і перемішайте до однорідності.
  3. Добре розігрійте пательню з олією. Гриби вмокайте в кляр і смажте з двох сторін на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки. На це піде близько 6 хвилин.

Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати смачнющий пиріг з куркою, але не з тістом, а з рисом.